donderdag, 5. april 2007 - 17:35

Extra maatregelen op A1 wegens Goede Vrijdag

De Lutte

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten (Klpd) heeft in samenwerking met de politie Twente en Rijkswaterstaat bij wijze van een proef op de rijksweg A1 ter hoogte van De Lutte diverse maatregelen genomen om verkeersveiligheid te vergroten in verband met een 'Duitse feestdag' op Goede Vrijdag.

Eén van de maatregelen is een snelheidsbeperking van 70 km/uur in verband met het stilstaan van vrachtauto's op de vluchtstrook. De Verkeerspolitie van het KLPD zal op deze snelheidsbeperking toezien met aangekondigde radarcontroles.

Op Goede Vrijdag zullen vrachtwagenchauffeurs zich al vanaf 12.00 uur in Nederland nabij de Duitse grens ophouden om vrijdagavond om 22.00 uur Duitsland in te kunnen rijden. Naar verwachting zal de parkeerplaats 'Bentheimerwald', met een capaciteit van ongeveer 80 vrachtauto's, in de loop van de middag vol zijn. De overige vrachtauto's krijgen de gelegenheid zich op de vluchtstrook op te stellen.

Rijkswaterstaat voorziet dit weggedeelte van 4,5 km extra verlichting. Ter plaatse geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur. Deze maatregelen zijn genomen om de veiligheid en de doorstroming van het verkeer te waarborgen.

De snelheidscontroles die hier worden gehouden zijn niet bedoeld om zoveel mogelijk bekeuringen op te doen maar vooral om de snelheid binnen de toegestane limiet te houden.

De overige parkeerplaatsen langs de A1 in de regio Noord- en Oost- Gelderland en Twente zullen in verband met deze feestdag drukker zijn dan normaal.
Provincie:
Tag(s):