zondag, 8. april 2007 - 17:15

FC Groningen walst over Feyenoord heen

Waar Feyenoord vorige week nog zeer matig speelde, maar wel wist te winnen tegen Vitesse, kwam het er tegen FC Groningen niet zo makkelijk mee weg. De Noorderlingen profiteerden optimaal van het slechte spel van de Rotterdammers en wonnen dikverdiend in de Kuip met maar liefst 0-4.

De uitploeg kreeg na enkele minuten al een grote kans en zette daarmee de toon. Lovre zag zijn schot echter gestuit door Timmer. In de levendige openingsfase golfde het spel op en neer. De jonge debutant Wijnaldum onderscheidde zich in positieve zin bij de Rotterdammers door enkele doelpogingen, die precisie misten. Vlak voor rust was Nevland weer gevaarlijk voor FC Groningen, hij zag de bal uiteenspatten op de onderkant van de lat.

Vlak na de thee kwam FC Groningen al op voorsprong dankzij Lovre, op aangeven van Levchenko. Van de Laak verdubbelde even later de marge door zijn eerste balcontact meteen tot goal te promoveren. Hij stond pas enkele minuten in het veld als vervanger van de geblesseerd geraakte Nevland.

Vervolgens was het slecht spelende Feyenoord helemaal murw geslagen. Nogmaals Lovre en Van de Laak zorgden voor de genadeklap, 0-3 en 0-4.
Categorie:
Tag(s):