zondag, 14. januari 2007 - 19:50

FC Utrecht houdt Schalke op 1-1

FC Utrecht heeft een goed resultaat geboekt tegen Schalke 04 door de Duitse medekoploper in een oefenduel in Stadion Galgenwaard op 1-1 te houden. In een rommelige wedstrijd was de thuisploeg de eerste die een teken van leven gaf. Al na drie minuten draaide Marc-Antoine Fortuné handig weg bij zijn tegenstander om Robin Nelisse een niet te missen kans te bieden.

Vervolgens verzandde de wedstrijd in een festival van foute passes, dat de aanwezige toeschouwers langzaam in slaap suste. Dat gebeurde ook min of meer met FC Utrecht, dat na 26 minuten verrast werd door een tegendoelpunt van Gustavo Varela, die een assist van Kevin Kuranyi achter Michel Vorm schoot. Het zou het enige concrete gevaar van de Duitsers in de wedstrijd zijn.

Na rust, waarin FC Utrecht Van Buuren, Somers en De Jong inbracht voor Shew-Atjon, Kopteff en Van Dijk, bleef het niveau niet om over naar huis te schrijven. Slechts Nelisse miste een reuzenkans, na opnieuw een assist van Fortuné. Nog later verzuimde Darl Douglas om Giuseppe Rossini in kansrijke positie te bedienen. Beide waren in het veld gekomen voor Nelisse en Fortuné, terwijl ook jongelingen Bas Mooij, Nassir Maachi en Jasper Bolland hun opwachting maakten.