zondag, 1. april 2007 - 15:16

Feyenoord boekt gelukkige zege

Feyenoord heeft op gelukkige wijze de drie punten binnengehaald bij Vitesse. Zeer belangrijke punten bovendien in de strijd om de vijfde plaats, die het laatste startbewijs oplevert voor de play-offs om de voorronde in het Champions League-toernooi. De Rotterdammers zegevierden met 0-1 door een doelpunt van Pierre van Hooijdonk.

De enige voltreffer van de dag werd gescoord in de 79e minuut. Jonathan de Guzman dribbelde zich vast op Ruud Knol, waarna van Hooijdonk de bal op gelukkige wijze controleerde en vanaf 11 meter droog binnentrapte: 0-1.

Van Hooijdonk had een basisplaats toebedeeld gekregen van trainer Erwin Koeman. Vitesse speelde niet slecht, maar kon niet profiteren van de kansen die het kreeg. Voor rust waren Anduele Pryor en Fred Benson dichtbij een doelpunt. In de tweede helft moest tot twee keer toe een bal van de doellijn worden gehaald. Zo haalde Royston Drenthe ternauwernood een inswingende corner van Theo Janssen uit het doel.

In blessuretijd kopte Danko Lazovic een voorzet van Janssen ook nog rakelings naast. Feyenoord kreeg haar beste mogelijkheid in de 64e minuut toen Danny Buijs zijn schotpoging geblokt zag worden.

Feyenoord speelde overigens met rouwbanden, omdat eerder deze week de moeder van Henk Timmer overleed. Timmer droeg vandaag ook de aanvoerdersband.