maandag, 11. juni 2007 - 18:03

Fietser met opzet aangereden

Nijmegen

Zondagmiddag is in Nijmegen-Oost een 18-jarige fietser uit Nijmegen opzettelijk aangereden. De fietser heeft aangifte gedaan van een poging tot doodslag, de verdachte is aangehouden.Een 42-jarige man uit Nijmegen zat met zijn vrouw en drie kinderen in de auto en was op weg naar huis.

Onderweg, ter hoogte van de Van ’t Santstraat, reed een fietser op de rijbaan van de auto. Hierop claxonneerde de automobilist. De fietser, die verklaarde even uit evenwicht te zijn geraakt, corrigeerde zich en vervolgde zijn rit. Alsnog gingen de automobilist en de fietser met elkaar in discussie over elkanders rijgedrag waarop onenigheid volgde. Al snel zette deze onenigheid zich om in agressief gedrag.

De vrouw is met twee van de drie kinderen uit de auto gestapt. De man besloot toen de fietser te achtervolgen. De achtervolging eindigde in de Mesdagstraat waar de fietser door de automobilist opzettelijk werd aangereden. Meerdere getuigen hebben verklaard te hebben gezien dat de auto met hoge snelheid en op korte afstand van de fietser reed. De automobilist is in verzekering gesteld en wordt verhoord.
Provincie:
Tag(s):