dinsdag, 29. mei 2007 - 17:23

Gemeente Kerkrade gaat hondenbeleid aanscherpen

Kerkrade

De gemeente Kerkrade gaat het hondenbeleid in haar gemeente aanscherpen. Het college van de gemeente heeft hiertoe besloten na aanhoudende klachten over hondenpoep op straat, zo meldt de gemeente vandaag.

Al jaren investeert de gemeente in losloopgebieden, uitlaatroutes, depodogbakken en opschoonacties om de overlast van hondenpoep zoveel mogelijk te beperken. Desondanks is hondenpoep op straat nog steeds een dagelijkse ergernis van veel inwoners.

Om de overlast tegen te gaan zullen er zes extra losloopgebieden in de buurten Spekholzerheide, Kaalheide, Terwinselen, Centrum, Erensteinerveld en Chevremont komen. Ook wordt er geïnvesteerd in meer depodogbakken. De 114 reeds bestaande depodogbakken worden aangevuld met 40 stuks, verdeeld over de hele gemeente. De bakken zijn voorzien van een automaat die plastic zakjes verstrekt. Met ingang van dit jaar worden de depodogbakken in de zomermaanden twee maal per week geledigd.

Voor de hondenbezitters worden enkele regels aangescherpt. Zo wordt degene die op de openbare weg een hond uitlaat, verplicht een verwijdermiddel bij zich te dragen. Hierdoor krijgt de controlerend ambtenaar de mogelijkheid om houders van honden in preventieve zin op hun verantwoordelijkheid aan te spreken en als het nodig is verbaliserend op te treden. Om de houders van geregistreerde honden tegemoet te komen, stelt de gemeente eenmalig het verwijdermiddel nippy beschikbaar. Een plastic zak of een schepje mogen ook als verwijdermiddel worden gebruikt.

Door de hele stad zal het toezicht op naleving van de regels geïntensiveerd worden en dat zal ook buiten de reguliere werktijden plaatsvinden. Daarnaast gaan handhavers strenger optreden.
Provincie:
Tag(s):