maandag, 15. januari 2007 - 11:32

Genomineerde scholen Onderwijsprijs Groningen bekend

Groningen

De jury van de Onderwijsprijs Groningen 2006 heeft bekendgemaakt welke scholen dit jaar kans maken op deze provinciale prijs. In de categorie primair onderwijs zijn dat: SBO de Kimkiel uit Groningen, de Vrije School uit Groningen en OJBS De Ommewending uit Veendam. In de categorie voortgezet onderwijs zijn er twee genomineerden: CSB Rehoboth uit Hoogezand en SG Winkler Prins uit Veendam.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdagavond 25 januari a.s. in het Provinciehuis in Groningen presenteren de genomineerde scholen hun projecten. Vervolgens maakt Ineke Mulder, gedeputeerde voor onderwijs, bekend aan welke scholen de eerste prijs wordt uitgereikt. De beide winnaars ontvangen een speciaal ontworpen trofee en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs 2006 in De Beurs van Berlage Amsterdam op 27 maart a.s. Alle genomineerde scholen geven een presentatie van het project dat ingezonden is voor de Onderwijsprijs.

Naast de Onderwijsprijs Groningen wordt op 25 januari ook een presentatieprijs uitgereikt. De provincie Groningen stelt deze prijs beschikbaar aan de school die zich het beste weet te presenteren. Hiervoor wordt een speciale jury in het leven geroepen die bestaat uit jongeren.

De Onderwijsprijs Groningen is een onderdeel van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In elke provincie hebben scholen een informatiepakket ontvangen met de oproep een activiteit of project in te zenden uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury beoordeelt de inzendingen uit de eigen provincie. De jury wordt dit jaar gevormd door Tet Deinum Bakker, lid Provinciale Staten, Jelle van der Kooi, docent van OBD De Badde (winnaar Onderwijsprijs primair onderwijs Groningen 2004) en Gea Meulema, journaliste Dagblad van het Noorden.
Provincie:
Tag(s):