maandag, 4. juni 2007 - 8:43

Grote brand in papieropslag

Tilburg

Politie en brandweer zijn zondagavond massaal uitgerukt na verkregen melding van een brand in een papierbedrijf aan de Oude Hilvarenbeekseweg. Bij aankomst troffen de hulpdiensten een flinke rookontwikkeling aan. Metingen wezen uit dat er geen gevaarlijke stoffen in de lucht aanwezig waren. De politie sluit brandstichting niet uit.

Direct na aankomst zette diverse politie-eenheden de omgeving rondom het bedrijf af. De brandweer schaalde kort na aankomst op tot grote brand waarbij groot materieel werd ingezet. In totaal bestreden 70 brandweerlieden het vuur. De brand die voornamelijk in het pand woedde, zorgde voor een flinke rookontwikkeling. Metingen in zowel de wijk Groenewoud als in Goirle wezen uit dat buiten stankoverlast geen gevaarlijke stoffen waarneembaar waren.

De brandweer ging de brand in het papieropslag bedrijf te lijf met groot materieel. Er werden acht tankautospuiten, twee hoogwerkers en een dompelpomp grootwatertransport ingezet. Het bedrijf huisveste 150 ton aan in rollen geperst papier. De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn om de brand onder controle te krijgen.
Provincie:
Tag(s):