vrijdag, 4. mei 2007 - 17:37

Grote munitievondst in Geleens appartement

Geleen

In een appartement aan het Martin Luther Kingplein in Geleen zijn gisteravond explosieven aangetroffen. De EOCKL (Explosieven Opruimings Commando Koninklijke Landmacht) is vandaag begonnen met de ruiming hiervan, zo meldt de politie Limburg-Zuid.

Woensdagavond vond de eigenaar van een woning aan de Burg. Janssenstraat in Beek bij graafwerkzaamheden in zijn tuin diverse explosieven die uit de Tweede Wereldoorlog afkomstig waren. Hij schakelde hierop de politie in, die vervolgens de EOCKL benaderde. De EOCKL heeft deze explosieven donderdagmiddag weggehaald. De vorige bewoner van het pand in Beek had deze waarschijnlijk in de tuin begraven. De politie spoorde hem op in een appartementencomplex in Geleen. Ook in dit appartement bleek de man diverse soorten munitie en explosieven verzameld te hebben. De opruimingsdienst oordeelde donderdagavond dat er geen gevaar voor de omgeving bestond en dat vandaag een ruimingsploeg aan de slag zou gaan met het opruimen van de explosieven uit het flatgebouw. De EOCKL spreekt van een stevige vondst.

De 31-jarige bewoner van het appartement in Geleen is donderdagavond aangehouden voor overtreding van de Wet Wapens en Munitie en is overgebracht naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):