dinsdag, 1. mei 2007 - 14:41

Hoensbroekenaar rijdt in op politieauto

Hoensbroek

De politie heeft maandagavond een 19-jarige inwoner van Hoensbroek aangehouden die dezelfde avond op de Prof. Eyckmanlaan in Hoensbroek opzettelijk was ingereden op een politieauto waarin twee politiemensen zaten die de man een stopteken hadden gegeven.

De Hoensbroekenaar reed omstreeks 21.15 uur vanaf de parkeerplaats aan de Prof. Eyckmanlaan met hoge snelheid weg. Toen agenten de man in verband met zijn rijgedrag wilden controleren en hem een stopteken gaven, reed hij in op de auto van de agenten. Door een uitwijkmanoeuvre wisten deze een aanrijding te voorkomen. De auto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Tijdens zijn vlucht pleegde de Hoensbroekenaar diverse verkeersovertreding en wist uiteindelijk te ontkomen. Even later werd de bewuste auto op de Kasteel Hoensbroeklaan onbeheerd aangetroffen.

Tijdens het daaropvolgend onderzoek werd de 19-jarige in zijn woning aangehouden. Hij verklaarde de auto dezelfde avond te hebben gekocht.
De man is voor nader onderzoek ingesloten. Hij ontkent dat hij achter het stuur van de auto zat en op de politieagenten is ingereden.
Provincie:
Tag(s):