woensdag, 14. maart 2007 - 20:42

Honderden jongeren maken Droge Voeten in het Noorden

Assen

Leerlingen van 18 scholen voor voortgezet onderwijs in Groningen, Drenthe en Overijssel doen in maart en april mee aan Droge Voeten. Dit onderwijsproject laat de deelnemende jongeren nadenken over oplossingen om het noordelijke waterbeheer adequaat en betaalbaar te houden.

Op donderdagmiddag 19 april aanstaande presenteren vertegenwoordigers van meer dan 30 deelnemende klassen uit de drie provincies hun ideeën in het provinciehuis te Assen. In de komende weken bezoeken meerdere dijkgraven een deelnemende klas. Droge Voeten maakt onderdeel uit van het IVN-programma Scholen voor Duurzaamheid.

In de rol van journalist speuren de deelnemende jongeren uit zowel onder-als bovenbouw naar nieuws en feiten over waterbeheer in Groningen, Drenthe of Noord-Overijssel. Daarbij richt de aandacht zich op specifieke locaties in de buurt, zoals waterbergingsgebieden, gemalen en beken die in oude staat worden gebracht.

De leerlingen krijgen daarbij de beschikking over een website boordevol informatie (www.droge-voeten.nl) en een flinke lijst met waterexperts. De jongeren kunnen deze experts van diverse overheden en (natuur )organisaties benaderen met hun vragen over water.

Het project sluit af met een Educatief Evenement, waarbij klassendelegaties hun bevindingen presenteren en bediscussiëren met waterbestuurders, beleidsmakers en andere gasten.
Provincie:
Tag(s):