vrijdag, 18. mei 2007 - 22:00

Jongens slaan trambeveiliger bewusteloos

Den Haag

De politie heeft vier jongens in de leeftijd van 16, 17 en 18 jaar uit Den Haag aangehouden, die donderdagavond twee trambeveiligers ernstig hebben mishandeld. Een van de beveiligers verloor hierbij zijn bewustzijn.

Rond 20.00 uur 's avonds, gedroeg de groep jongens, die allen niet in bezit waren van een geldig vervoersbewijs, zich in tram 9 ter hoogte van de Fruitweg zeer vervelend. Hierop verzochten de trambeveiligers hen de tram te verlaten. Dit verzoek viel niet in goede aarde en liep vervolgens uit de hand. De twee beveiligers werden door de groep aangevallen en mishandeld. Een van de beveiligers werd dusdanig hard geslagen dat hij het bewustzijn verloor.

Toegesnelde HTM-medewerkers en politieagenten konden in de tram één van de verdachten aanhouden. De andere drie waren gevlucht maar konden korte tijd later in de Waldorpstraat worden aangehouden. De verdachten zijn voor nader verhoor ingesloten. De trambeveiligers zijn met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd maar konden na behandeling het ziekenhuis weer verlaten.
Provincie:
Tag(s):