donderdag, 26. april 2007 - 19:33

Koninklijke onderscheiding voor Limburgse burgemeesters

Gulpen-Wittem

Gouverneur Leon Frissen heeft donderdag drie burgemeester in Limburg een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Zowel burgemeester Will Geraedts van Gulpen-Wittem, burgemeester Joep Hahn van Meerlo-Wanssum als burgemeester Marlies de Loo van Gennep werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Scheidend burgemeester Geraedts is vele jaren werkzaam geweest voor het Streekgewest Weert en het Gewest Midden-Limburg. In 1991 werd hij wethouder in de gemeente Weert. In 1995 volgde zijn benoeming tot burgemeester van Sevenum en vanaf 2001 is hij burgemeester in de gemeente Gulpen-Wittem. Op 1 mei aanstaande legt hij deze functie neer.

Joep Hahn is vele jaren werkzaam geweest in diverse functies bij verschillende gemeenten. Sinds 1985 is hij burgemeester van Meerlo-Wanssum. Gedurende een periode van meer dan 30 jaar was Hahn actief in diverse nevenfuncties.

Marlies de Loo is van 1986-1997 wethouder geweest in de gemeente Venray. Sinds 1997 is zij burgemeester van Gennep. Zij heeft gedurende een periode van meer dan 25 jaar diverse nevenfuncties vervuld.
Provincie:
Tag(s):