zaterdag, 9. juni 2007 - 10:43

Limburgse scholieren schilderen voor Tanzania

Valkenburg

Whitney van Schijndel uit IJzeren en Nikki van der Heeft uit Schin op Geul doen deze zomer mee aan het scholenontwikkelingsproject Xplore in Tanzania. Om aandacht te vragen voor hun project brachten deze leerlingen vrijdag 4 grote muurschilderingen aan op de schutting aan de Reinaldstraat (voorheen de Tour de France schutting).

Whitney en Nikki werden geholpen door ongeveer 20 mede reizigers van de diverse deelnemende scholen.

Samen met 13 andere leerlingen van scholengemeenschap Sophianum in Gulpen en een honderdtal leerlingen van Dacapo Sittard, Eijckhagen college Landgraaf, Sintermeertencollege Heerlen, Sint Maartenscollege Maastricht en de Trevianum Scholengroep uit Sittard gaan Whitney en Nikki in het Afrikaanse land diverse scholenprojecten uitvoeren.

Het project wordt georganiseerd door de Valkenburgse stichting Global Exploration. Naast diverse sportdagen zullen de leerlingen kennis over cultuur, gezondheid, milieu, mensen- en kinderrechten uitwisselen met de Afrikaanse leeftijdgenoten. De deelnemers aan het project moeten een groot deel van het reisgeld zelf betalen en daarnaast geld inzamelen voor de diverse schoolontwikkelingsprojecten. De ‘ambassadeurs’ van de gemeente Valkenburg aan de Geul worden voor deze studie- en ontwikkelingsreis gesteund door de gemeente.

De Limburgse scholieren gaan in Tanzania in verschillende werkgroepen opereren (Natuur, Sport, Cultuur, Gezondheid en Mensenrechten). De gemeente heeft daarop het idee geopperd dat Whitney en Nikki in Valkenburg al een voorproefje geven van de activiteiten die zij beiden met hun eigen werkgroep gaan uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):