woensdag, 7. februari 2007 - 11:50

Man kraakt computer van advocaat in Deventer moordzaak

Deventer

Het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Deventer een 33-jarige man aangehouden die wordt verdacht van het kraken van de email van de Deventer advocaat mr. J. Vlug. Dit maakt het Openbaar Ministerie bekend.

Door de advocaat is aangifte gedaan van computer-vredebreuk. Vermoedelijk heeft de aangehouden verdachte het wachtwoord van het emailadres van de advocaat achterhaald en berichten opgehaald uit diens postbus op internet.

De advocaat treedt op voor de man die in de Deventer moordzaak wordt aangeduid als ‘de klusjesman’. De verdachte heeft inmiddels verklaard dat hij zodanig gegrepen was door de Deventer moordzaak dat hij zich toegang heeft verschaft tot de email van de advocaat.

Door de Nationale Recherche wordt ook onderzocht of mailadressen van anderen, onder wie de Zwolse hoofdofficier mr. A.B. Vast, zijn gekraakt. Bovendien wordt onderzocht wat er met de verkregen informatie is gebeurd. In de woning van de verdachte zijn vier computers in beslag genomen.
Categorie:
Tag(s):