zaterdag, 13. januari 2007 - 11:07

Meer dan 30 tips over ‘meisje van Teteringen’

Teteringen

Het Cold Case Team heeft meer dan 30 tips ontvangen na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 9 januari en de herhaling op woensdag 10 januari. Peter Arts, onderzoeksleider van het Cold Case Team, is blij met deze grote respons: “Het grootste gedeelte van de mensen die gebeld hebben kon ons meer vertellen over de herkomst van de dekens. Daarnaast hebben we nog een aantal andere interessante tips gekregen.�

Alle tips worden heel zorgvuldig nagetrokken. Het Ministerie van Justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van dit misdrijf.

Op 10 oktober werd het stoffelijk overschot door een archeoloog en antropoloog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) opgegraven en veiliggesteld. Deze zijn met behulp van de allernieuwste technologische middelen in het laboratorium van de NFI in Rijswijk onderzocht.

In de uitzending werd aandacht besteed aan de uitkomsten van het gebit- en skeletonderzoek dat door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is uitgevoerd. Op grond hiervan is de leeftijd van het meisje van komen te staan op ongeveer 15 tot 17 jaar. Tot nu toe werd rekening gehouden met een leeftijdsindicatie tussen de 15 en 25 jaar.
Provincie:
Tag(s):