dinsdag, 30. januari 2007 - 23:44

Meerdink is van FC Groningen

FC Groningen heeft eindelijk Martijn Meerdink binnen. De 30-jarige vleugelspeler komt per direct over van AZ. De éénmalig international heeft bij de noorderlingen een contract getekend voor de komende tweeënhalf jaar.

Eerder vandaag bereikte FC Groningen overeenstemming met AZ over de transfer. Meerdink had in Alkmaar nog een doorlopend contract tot medio 2010. Over de hoogte van het transferbedrag doet FC Groningen geen mededelingen, al wil Hans Nijland wel kwijt dat 'AZ zich heel reëel heeft opgesteld'. "De komst van Meerdink past binnen ons financiële plaatje en voldoet aan onze voorwaarden", aldus de algemeen directeur op de officiële website van de groenwitten.

Nijland verder: "Meerdink staat al heel lang bij ons op het verlanglijstje. Toen hij eerder bij AZ al eens buiten de boot dreigde te vallen, hebben wij al geïnformeerd naar de mogelijkheden hem naar Groningen te halen. Dat bleek toen onhaalbaar. Nu deed zich een nieuwe kans voor en we zijn verheugd dat het ons nu wel is gelukt Meerdink naar Euroborg te halen."

Meerdink traint woensdagochtend direct mee met de selectie van Ron Jans en is formeel inzetbaar voor het duel van vrijdagavond tegen SC Heerenveen. De aanvaller zelf toont zich verheugd met de overgang: "Mijn rol bij AZ beperkte zich dit seizoen tot invalbeurten. Voor mij was het een prioriteit weer aan voetballen toe te komen. Bij FC Groningen krijg ik die kans. Ik ben heel tevreden met deze overstap, FC Groningen is een mooie club om voor te voetballen."
Categorie:
Tag(s):