maandag, 26. februari 2007 - 15:31

Milieudefensie: stem vóór behoud van het landschap

Milieudefensie roept kiezers in Noord-Brabant op tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart niet te stemmen op partijen die voorstander zijn van de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen zoals Moerdijkse Hoek. Hiervoor heeft de milieuorganisatie op haar website een stemwijzer gepubliceerd met de standpunten van de politieke partijen in Noord-Brabant over de aanleg van dit 150 hectare grote bedrijventerrein.

De provincie Noord-Brabant wil bij het dorpje Moerdijk een 150 hectare groot industrieterrein aanleggen voor logistieke bedrijven. Volgens Milieudefensie is de vraag naar extra bedrijfsruimte in de regio klein en is het nieuwe industriegebried dus helemaal niet nodig.

Begin dit jaar stemde een meerderheid van de Provinciale Staten begin toch in met het voorstel om de aanleg van Moerdijkse Hoek mogelijk te maken.

Door te kiezen voor de partijen die tegen de aanleg van overbodige bedrijventerrein zijn óf door partijen ertoe te bewegen een andere keuze te maken, kunnen de kiezers zich uitspreken vóór het behoud van het landschap en tégen de ruimteverspilling op bedrijventerreinen.
Provincie:
Tag(s):