donderdag, 25. januari 2007 - 17:28

'Nieuwe' burgemeesters voor Leeuwarden en Maastricht

Leeuwarden

Burgemeesters Geert Dales van Leeuwarden en Gerd Leers van Maastricht gaan in de week van 29 oktober met elkaar van standplaats ruilen. Leers zal in Leeuwarden de burgemeestersrol op zich nemen en Dales in Maastricht.

Tijdens deze waarneming zullen zij zich op de hoogte stellen van zaken als veiligheidsbeleid, de aanpak van overlast, de bestuurlijke verhoudingen in de regio en de wijze van besluitvorming in het College van B&W en de Gemeenteraad. De burgemeesters verwachten nieuwe inzichten op te doen door ter plaatse kennis te nemen van elkaars bestuurspraktijk. Zij zullen dat doen door middel van werkbezoeken, gesprekken, discussies en, voor zover praktisch uitvoerbaar en wettelijk toegestaan, het daadwerkelijk overnemen van elkaars burgermeesterlijke taken.

Dales (VVD) en Leers (CDA) stellen dat Maastricht en Leeuwarden, naast een verschillend karakter, ook tal van overeenkomsten hebben: provinciehoofdstad, regionale centrumfunctie en vergelijkbare problemen op het gebied van veiligheid en overlast. Maastricht en Leeuwarden hebben allebei een prachtig historisch centrum en daarbuiten nieuwe ontwikkelingsgebieden

Om zich alvast in te leven in de Maastrichtse cultuur heeft Leers Dales uitgenodigd om op 17 februari a.s. getuige te zijn van de sleuteloverdracht aan Prins Carnaval. Dales kan dan met eigen ogen zien hoe het is om een paar dagen niks in je eigen stad te vertellen te hebben.
Provincie:
Tag(s):