vrijdag, 19. januari 2007 - 11:17

Onderzoek vaccins tegen baarmoeder-halskanker

Binnenkort wordt een onderzoek gestart waarin twee verschillende vaccins tegen baarmoederhalskanker (BHK) met elkaar worden vergeleken. Het hoofddoel van de studie is het vergelijken van de afweerreactie die door deze vaccins wordt opgewekt tegen het Humaan Papilloma Virus (HPV), de veroorzaker van baarmoederhalskanker. De eerste studieresultaten worden ongeveer 12 maanden na de start van het onderzoek verwacht.

'Vaccinatie om baarmoederhalskanker te voorkomen zou wel eens de meest belangrijke doorbraak op het gebied van gezondheidszorg voor vrouwen kunnen zijn, die we meemaken', aldus Dr. Mark M. Blatter, Medisch Directeur van Primary Physicians Research in Pittsburgh, VS en tevens onderzoeker binnen de studie. 'Deze belangrijke studie, waaraan meer dan 1000 vrouwen zullen gaan meedoen, zal het eerste wetenschappelijke bewijs opleveren waaruit blijkt waarin de twee vaccins verschillen met betrekking tot het opwekken van een sterke en langdurige afweerreactie bij vrouwen.'

Gary Dubin, Hoofd onderzoek HPV Vaccins GlaxoSmithKline vult hier op aan: 'Door dit onderzoek te doen, hopen we de wetenschappelijke kennis te bevorderen over de rol van de afweerreactie na HPV vaccinatie. Dit is belangrijk voor alle vrouwen die getroffen kunnen worden door deze verwoestende ziekte'.
Categorie:
Tag(s):