donderdag, 7. juni 2007 - 11:46

Op 7 juli wordt de jaarlijkse Horeca Straatkaatspartij verkaatst

Leeuwarden

Voor de achttiende keer op rij is het Leeuwarder Zaailand de plek waar ca. 70 parturen strijden om de felbegeerde gouden horloges die traditie getrouw als hoofdprijs worden aangeboden. Uit de hele provincie en ver daarbuiten komen kaatsers naar de Friese hoofdstad om hun opwachting te maken binnen de lijnen. Daarnaast zullen ook weer honderden supporters rond de velden plaatsnemen om te genieten van dit unieke recreatieve sportevenement.

Hoofdprijs van de dag is de ‘originele bronzen kaatsklauw’. Deze voor de commissie speciaal door kunstenaar Hans Jouta vervaardigde trofee mag door de winnende horecagelegenheid een jaar lang aan de bar worden opgehangen. Volgens oude traditie worden zo alle horecagelegenheden uitgedaagd om volgend jaar opnieuw te strijden om deze eer. De winnaar van vorig jaar, De Twee Gemeenten uit Jirnsum, zal uit handen van de organisatie een replica van deze kaatsklauw ontvangen. De dag zal worden opgeluisterd met live muziek. De Melody Makers zullen te horen zijn vanaf het podium op ‘het Horecaplein’. Tevens is er weer de traditionele verloting met als hoofdprijs een onverwoestbare mountainbike. De dag wordt om 09:00 uur geopend door de koning van de PC van 2006 Teake Triemstra. Hij zal de eerste bal opslaan waarna de eerste omloop in dertien perken tegelijk zal aanvangen.

Het belooft weer een enerverende dag te worden waarbij alle facetten van de mooie kaatssport naar voren zullen komen. Vliegende opslagen, overweldigende bovenslagen, veelvuldige triktrak situaties, spannende standen, felle discussies, humorvolle praterij en veel sportieve emotie. Dat wat het kaatsen zo mooi maakt is 7 juli a.s te beleven op het Zaailand te Leeuwarden. Na afloop van de prijsuitreiking is nog volop de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten over wederom een geslaagde Horeca Straatkaatspartij.
Provincie:
Tag(s):