woensdag, 21. februari 2007 - 10:53

Opbrengst hennepteelt moet naar de staat

Twee mannen van 54 en 44 jaar uit Valhermond hebben volgens het openbaar ministerie in Assen ruim 730.000 euro verdiend aan het kweken van wiet. Voor de Asser rechtbank eiste de officier van justitie vandaag dat P.J.B. en J.H. hun criminele winst gezamenlijk af moeten dragen aan de staat.

Tijdens een eerdere zitting maakte de aanklaagster de strafeisen bekend, een jaar cel voor B. en een jaar cel waarvan vier maanden voorwaardelijk voor H. De officier meende dat B. van het telen van hennep zijn beroep had gemaakt en dus zwaarder moet worden gestraft.

Volgens de aanklaagster kan worden bewezen dat de mannen van september '04 tot medio oktober '05 bezig waren met de teelt van de verboden plantjes en in die periode ook illegaal stroom aftapten. De advocaten van het duo waren het daar absoluut niet mee eens. Naar hun mening kan ten hoogste een periode van drie maanden worden bewezen. In die periode zouden de mannen 1500 stekjes hebben geteeld. De officier gaat in haar berekening uit van 9000 plantjes. De verdiensten zouden niet meer hebben bedragen dan 7200 euro.
Provincie:
Tag(s):