maandag, 12. maart 2007 - 16:08

Opel Corsa OPC: de krachtigste Corsa ooit

Breda

Met de introductie van de nieuwe Opel Corsa OPC, heeft de vierde generatie van de compacte Opel ook zijn krachtpatser. Met de 141 kW/192 pk sterke 1,6-liter turbomotor onder de kap snelt de compacte driedeurs in 7,2 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 225 km/u. Het maximumkoppel van 230 Nm wordt door de handgeschakelde zesversnellingsbak naar de voorwielen overgebracht.

Daarnaast kan de standaard ‘overboost’-functie het koppel indien nodig tijdelijk met ongeveer 15% opdrijven tot 266 Nm, voor een evenredige toename van de prestaties.Zo vraagt de acceleratie van 80 tot 120 km/u in vijfde versnelling slechts 6,7 seconden. De Corsa OPC stelt zich tevreden met 7,9 liter benzine per 100 kilometer, een bescheiden waarde op dit prestatieniveau.

Opel heeft aan de OPC extra aandacht besteed aan de styling van de wagen. Zo heeft de Corsa een dakspoiler en krachtig gelijnde skirts aan de voor én achterzijde. Opvallend detail is de centraal geplaatste uitlaat die in de vorm van een driehoek is. Ook de spiegels zijn speciaal voor de OPC ontworpen.

Aan het interieur van de wagen kunt u ook zien dat u te maken het met de OPC-versie. Naast de typische OPC-dorpels, de chroomomrande instrumenten met rode wijzers en de (naargelang de kleur van de bekleding) blauw- of zilveromrande ventilatieroosters, trekt vooral
het afgeplatte lederen sportstuur de aandacht.

De middenconsole in pianolakafwerking en de aluminium pedalen onderstrepen de sportieve sfeer van het interieur. De sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen werden gezamenlijk ontwikkeld door Opel en Recaro

De eerste exemplaren staan in het voorjaar bij de Opel-dealers.
Categorie:
Tag(s):