zaterdag, 10. februari 2007 - 14:14

Politie lost honderd misdrijven op

Onstwedde

Met de aanhouding van twaalf verdachten uit Onstwedde en Alteveer (leeftijd 15 tot en met 30 jaar) heeft de politie honderd misdrijven opgelost. In de periode van december 2004 tot oktober 2006 werden ruim honderd vernielingen, brandstichtingen, geweldplegingen en mishandelingen gepleegd.

Met de aanhouding van een Onstwedder na een vernieling van een auto werd een onderzoek gestart. Hierna werden zes verdachten druppelsgewijs aangehouden en gehoord. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de zes verdachten de kern van de groep vormden. De andere verdachten pleegden één vernieling door goederen op een brandstapel te gooien tijdens de jaarwisseling 2004/2005 in Onstwedde en enkele andere feiten.

De groep pleegden openlijke geweldplegingen, vernielingen, diefstallen en brandstichtingen in Onstwedde, Vlagtwedde, Holte en Alteveer. Zo werden auto’s vernield (buitenspiegels, antennes en over auto’s heenlopen), een brievenbus bij de manege in Onstwedde in brand gestoken en bushokjes en telefooncellen vernield. Verder moest ook een prieeltje in Onstwedde het ontgelden. De zitbanken en afvalbakken werden in brand gestoken. Ook haalde men bermpaaltjes uit de grond om deze vervolgens op de rijbaan te gooien.

Op een begraafplaats werd een grafzerk omver geduwd en werd een kruis van een oorlogsmonument in Onstwedde verwijderd. Ten slotte was de groep verantwoordelijk voor het vernielen van versiering (sneeuwpoppen en lampen) tijdens de feestweek in Alteveer.
Provincie:
Tag(s):