vrijdag, 9. maart 2007 - 16:14

Porsche gaat uitlaatgasemissies verder terug dringen

Leusden

Autofabrikant Porsche heeft zich voorgenomen de CO2-emissies van zijn auto’s nog in aanzienlijke mate verder te verlagen. Op de Salon van Genève kondigde de fabrikant aan dat alle nieuwe Porsche-modellen al met ingang van 2008 zullen voldoen aan de strenge Euro 5-emissienormen die vanaf september 2009 van kracht worden en tegelijkertijd zelfs al zullen voldoen aan de reeds vastgestelde Euro 6-normen die niet eerder dan september 2014 van kracht worden.

De fabrikant liet verder weten dat alle Porsche-motoren nu al op een brandstofmengsel van benzine en ethanol kunnen draaien. Dit geldt zowel voor de sportwagens van Porsche, die een ethanolaandeel van 10 procent aankunnen, als voor het SUV-model Cayenne die kan rijden op een brandstofmengsel met maximaal 25 procent ethanol. Ethanol is een zogeheten biobrandstof die wordt gewonnen uit geregenereerde grondstoffen en waarmee de CO2-emissie in dit geval met respectievelijk circa 10 en 25 procent wordt teruggedrongen.

Het Porsche Development Centre werkt tevens aan een zogenaamd Flexible Fuel Vehicle (FFV) dat zowel op alleen benzine als op een mengsel met maximaal 85 procent ethanol kan rijden. In zijn pogingen om het brandstofverbruik en de uitlaatgasemissies te verlagen, geeft Porsche momenteel de hoogste prioriteit aan de introductie van een hybridemotor die in samenwerking met de Volkswagen Groep wordt ontwikkeld en die nog vóór 2010 in een nieuwe variant van de Cayenne zijn opwachting zal maken.
Categorie:
Tag(s):