maandag, 11. juni 2007 - 16:58

Roermondenaren aangehouden na plegen meineed

Roermond

In Roermond zijn twee mannen aangehouden die mogelijk meineed hebben gepleegd in een onderzoek naar een dodelijk verkeersongeval in 2006. De twee mannen , 40 en 42 jaar, werden vorige week aangehouden zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) vandaag.

De Roermondenaren stapten begin dit jaar naar de politie met ‘nieuwe’ informatie over het verkeersongeval waarbij een 38-jarige vrouw uit Roermond het leven liet. De vrouw werd op 17 maart 2006 aangereden door een vrachtwagen, bestuurd door een chauffeur uit Nieuwe Tonge. De chauffeur had destijds verklaard de vrouw over het hoofd te hebben gezien.

De twee nieuwe getuigen verklaarden dat de chauffeur tijdens het ongeval aan het bellen was. Op basis van deze nieuwe verklaringen vond er op last van de rechter-commissaris vorige week een reconstructie van het ongeval plaats. Daarbij waren ook beide getuigen aanwezig.

Tijdens deze schouw werd duidelijk dat de verklaringen van beide getuigen niet konden kloppen. Naar alle waarschijnlijkheid hebben ze het ongeluk niet zien gebeuren. De twee hebben vermoedelijk getracht om de chauffeur in een kwaad daglicht te stellen.

Tegen hen zal proces-verbaal ter zake meineed worden opgemaakt, aldus het OM.
Provincie:
Tag(s):