zondag, 4. maart 2007 - 21:25

Schilderij reist alleen naar Afrika

Groningen

‘Let’s make the world better with more color and love’. Zo heet het schilderij dat kunstenaar Michiel Thijssing in juni 2005 de wereld in stuurde. Hij liet het doek in de bibliotheek van Groningen achter met een duidelijke boodschap: het schilderij mocht door iedereen gratis meegenomen worden, mits het na een maand van eigenaar verwisselde.

De randvoorwaarde was wel dat het iemand troost moest bieden of blij moest maken. De reis van ‘Let’s make the world…’ is via de website Schilderij op reis te volgen.

Thijssing kwam op het idee voor dit unieke project na het schooldrama in het Russische stadje Beslan in 2004 waar ruim 186 kinderen door geweld om het leven kwamen en de verschrikkingen in Darfur (Sudan). Hij wilde met zijn kunstwerk de wereld op een kleinschalige manier iets beter maken. En met succes, want de reacties van de verschillende eigenaren zijn zeer positief.

Inmiddels heeft het doek al een flinke reis achter de rug. Nadat het een tijd lang in Groningen en omgeving in verschillende woonkamers heeft gehangen, reisde het vorige maand, via Antwerpen en Istanbul, naar het Afrikaanse Sudan, één van de landen waar het allemaal mee begon.
Provincie:
Tag(s):