woensdag, 23. mei 2007 - 20:19

Sex op naaktstrand taboe

Roermond

De gemeente Roermond heeft afspraken gemaakt voor het beëindigen van aanstootgevend en opdringerig gedrag op naaktstrand Isabellagriend. Deze afspraken zijn gemaakt in overleg met Stichting Naturisme Isabellegriend, Stichting het Limburgs Landschap, de Groene Brigade, Gay Midden-Limburg en Politie Limburg-Noord, zo meldt de gemeente vandaag.

Het naaktstrand aan de Isabellagriend aan de Oolderplas is aangewezen als een terrein voor naaktrecreatie. Omdat sinds kort klachten waren over sexueel aanstootgevend gedrag op het naaktstrand heeft burgemeester Henk van Beers een overleg geïnitieerd om tot een oplossing te komen. De burgemeester heeft hierbij aangegeven dat overlastgevend gedrag op geen enkel strand wordt getolereerd.

Door middel van communicatie en bebording wordt de afbakening tussen het gewone strand en het naaktstrand beter aangegeven. De politie en andere toezichthouders controleren in het belang van de openbare orde en zedelijkheid en treden verbaliserend op daar waar regels overtreden worden.
Provincie:
Tag(s):