woensdag, 21. februari 2007 - 21:10

Sfeervol carnaval, goed verlopen

Eindhoven

Carnaval 2007 is goed verlopen in de Eindhovense binnenstad. Mede door een effectieve inzet van agenten was de sfeer dit jaar in vergelijking met vorig jaar gemoedelijker en gebeurden er minder incidenten.
Alle carnavalsdagen was het druk op de Markt en het Stratumseind. Uitgezonderd van de aanhouding van twee verdachten van een gewapende overval op zaterdag 17 februari, waren er geen grote incidenten. Zaterdagnacht moest de GGD enkele onwelwordingen behandelen, vermoedelijk veroorzaakt door het gebruik van GHB.

Enkele carnavalsvierders werd gevorderd hun attributen zoals originele politiehandboeien en originele politietunieken in te leveren. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de attributen.

Ook voor, tijdens en na de wedstrijd in de Champions League tussen PSV en Arsenal is het rustig gebleven in Eindhoven. Supporters van beide voetbalclubs hebben met hun goede gedrag bijgedragen aan een feestelijke stemming op carnavalsdinsdag. In totaal zijn negen personen aangehouden bij incidenten. De negen zijn na verhoor heengezonden met een proces-verbaal. In totaal werden tijdens het carnaval 89 personen voor wisselende, niet ernstige zaken, aangehouden
Provincie:
Tag(s):