zondag, 8. april 2007 - 9:37

Spookrijder mogelijk veroorzaker ernstig verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Rijksweg A59 waarbij ongeveer 12 auto’s betrokken waren, raakten zondagochtend 4 inzittenden gewond. De slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg. Een hiervan was er ernstig aan toe.

Kort na 07.00 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer de melding binnen van een ongeval met beknelling op de Rijksweg A59 ter hoogte van de afslag Sprang-Capelle. Omdat het zicht door de dichte mist op dat moment erg slecht was zijn alle beschikbare politie-eenheden direct ter plaatse gegaan. Daar troffen ze in totaal 12 beschadigde auto’s aan.

De Rijksweg werd deels afgezet waarna de hulpdiensten de eerste hulpverleenden. Een van de slachtoffers zat bekneld in zijn auto. De brandweer kwam eraan te pas om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. In totaal werden vier betrokkenen overgebracht naar het Tweestedenziekenhuis in Tilburg (De identiteit van de slachtoffers is ten tijde van het verspreiden van het bericht was nog niet bekend).

De politie stelde ter plaatse een onderzoek naar de toedracht. Diverse getuigen werden gehoord en een sporenonderzoek ingesteld. Het eerste onderzoek ter plaatse wees uit dat de aanrijding vermoedelijk ontstaan is door een spookrijder. De weg werd rond 10.30 uur vrijgegeven voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):