donderdag, 11. januari 2007 - 23:34

Spyker F1 gaat tweede windtunnel gebruiken

Spyker F1 laat zien welke ambities het voor de komende jaren heeft. Na het vastleggen van Mike Gascoyne en de Ferrari-motoren voor de komende jaren is opnieuw duidelijk welke rol Spyker wil gaan spelen op de Formule 1-grid. Spyker zal namelijk gebruik gaan maken van een tweede windtunnel. De meeste andere teams, met name topteams, maken al enkele jaren gebruik van twee windtunnels.

Spyker heeft een overeenkomst gesloten om exclusief gebruik te kunnen maken van de Aerolab windtunnel, die de afgelopen vier jaar gehuurd werd door Toyota. Mike Gascoyne werkte afgelopen jaren bij Toyota, en tijdens zijn periode bij het Japanse team maakten de Japanners gebruik van de windtunnel. Het contract tussen Toyota en Aerolab liep echter af waardoor Gascoyne zijn kans zag om de windtunnel voor Spyker exclusief te huren, en dat is gelukt.

Eigenaar van de Aerolab windtunnel is Jean-Claude Migeot. Migeot is zelf een ex Formule 1 aerodynamica specialist. Gascoyne over de huur van de windtunnel: "We verdubbelen hiermee effectief onze windtunnel capaciteit. Onze eigen windtunnel krijgt een upgrade naar een 50% schaalmodel om mee te werken en dit zal in april 2007 voltooid zijn."

Gascoyne zijn kennis over de windtunnel is door zijn periode bij Toyota gegroeid, hij laat dan ook enigszins weten dat niet Toyota maar juist Spyker de vruchten zal plukken van zijn kennis: "Na vier jaar bij Toyota gewerkt te hebben in deze windtunnel weet ik exact hoe hij werkt en ik heb deze tunnel nu precies laten werken op de manier die ik wil. Nu zullen wij met Spyker gaan profiteren van alle inspanningen die destijds bij Toyota zijn gemaakt. De specialisten van de Aerolab windtunnel weten bovendien hoe ze een competitieve Formule 1-wagen moeten bouwen en zijn ontzettend gemotiveerd."
Categorie:
Tag(s):