zaterdag, 14. april 2007 - 8:51

Spyker tevreden met progressie op vrijdag

Na een moeilijke Grand Prix van Maleisië kijkt Spyker tevreden terug op de eerste vrije trainingen van de Grand Prix van Bahrein. De eerste dag was erg competitief met de eerste twintig auto’s binnen twee seconden. Spyker dat met een nieuw aërodynamisch pakket reed, was dit keer slechts een seconde langzamer dan de top tien.

Adrian Sutil maakte indruk tijdens de eerste vrije trainingen. De jonge Duitser reed nog nooit eerder op het circuit van Manama. Sutil reed in de eerste sessie een uiteindelijke 1:37.048 en wist zich daarmee op de eenentwintigste tijd te zetten. In de tweede training kwam de Duitser zelfs op de negentiende plek terecht.

Adrian Sutil: “Het was een goede eerste dag hier in Bahrein. Ik vind het circuit leuk met die lange stukken, en je moet hard remmen voor de bochten. Die combinatie ligt mij wel. Ik denk dat onze auto goed functioneert hier. Het is belangrijk om een snelle auto met een goede tractie te hebben hier. Ik ben erg tevreden over de balans van de auto. Het is stukken beter dan in Maleisië, en het gat met de rest is een stuk kleiner geworden.�

Christijan Albers beleefde opnieuw een moeilijke dag en eindigde de eerste training als laatste, met vijf seconden achterstand op de nummer één Kimi Raikkonen, en een seconde op teamgenoot Adrian Sutil. De tweede vrije training was de Nederlander een stuk sneller en wist twee volle seconden van zijn eigen tijd af te halen. De Spyker-coureur werd uiteindelijk eenentwintigste.

Christijan Albers: “De balans was in de tweede vrije training een stuk beter dan in de eerste training. Ik voelde me beter toen er meer rubber op de baan lag. We komen dichter bij het vinden van de juiste set-up en we hebben nog een hoop werk te doen, maar we zijn klaar voor morgen.�

Mike Gascoyne: “Ik denk dat we erg tevreden kunnen zijn met hetgeen wat we hier vandaag hebben laten zien, vooral omdat we hier voor het begin van het seizoen niet getest hebben. Het was een erg productieve dag vandaag. We hebben ook harde en medium banden getest die we hier nog niet gebruikt hebben. Over het algemeen zijn we erg tevreden met de vooruitgang die we vandaag hebben geboekt, de auto doet het een stuk beter als in Maleisië. We hebben veel gebruik gemaakt van de data die we verzameld hebben in Maleisië, en ik hoop dat we in de rest van het weekend nog meer progressie kunnen boeken�, aldus de technisch directeur van Spyker, Mike Gascoyne.
Categorie:
Tag(s):