maandag, 19. maart 2007 - 13:21

Stadioncollecte standbeeld Herman Berkien: 5500 euro

Utrecht

De collecte die afgelopen zondag voorafgaand aan FC Utrecht-Vitesse bij stadion Galgenwaard werd gehouden voor de realisatie van een standbeeld voor Herman Berkien, kan een succes genoemd worden. De supporters van FC Utrecht hebben samen namelijk een bedrag van maar liefst 3250,06 euro in de twintig collectebussen gestopt.

De organiserende supportersorganisatie True Support zegde direct toe dit bedrag te verhogen tot 3500 euro, waarna er nog eens drie flinke donaties volgden: de SupportersVereniging FC Utrecht doneert 1000 euro voor het standbeeld, de Business Associates en de Vrienden van FC Utrecht ieder 500 euro. Dat betekent dat de totale opbrengst van de inzamelingsactie onder alle betrokkenen bij FC Utrecht op maar liefst 5500 euro is uitgekomen.

Er is ruim 25.000 euro nodig voor het standbeeld. Van dat bedrag heeft de stichting Vrienden van Herman Berkien nu zo’n 16.000 euro binnen. Via de website www.fcufans.nl en www.hermanberkien.nl is meer informatie over de initiatieven rond de realisatie van het standbeeld te lezen.
Provincie:
Tag(s):