maandag, 22. januari 2007 - 14:25

Starlightbus stopt niet meer in Woudenberg

Woudenberg

Vanaf 27 januari 2007 zal de Starlightbus niet meer stoppen in Woudenberg. Dit is besloten na intensief overleg tussen de gemeente Woudenberg, de directie van discotheek Starlight en de politie Woudenberg. Aanleiding voor deze maatregel zijn de diverse vernielingen en de overlast voor omwonenden tijdens de vertrek- en aankomsttijden van de Starlightbus.

De Starlightbus rijdt op initiatief van discotheek Starlight in Nijkerkerveen op zaterdagavonden langs diverse buurgemeenten om jongeren van en naar de discotheek te vervoeren. Ook in Woudenberg is er een opstapplaats aan de Maarsbergseweg ter hoogte van Laanzicht.

Bij het vertrek en de aankomst van de bus worden door jongeren die gebruik maken van het vervoer onder andere bushokjes, verkeersborden en bankjes vernield en is er sprake van geluidsoverlast voor de omwonenden van de opstapplaatsen.

Ook meer politie-inzet heeft aan deze overtredingen geen einde kunnen maken. Vandaar dat alle betrokken partijen besloten hebben om vanaf 27 januari 2007 de Starlightbus voor een proefperiode van 3 maanden niet meer te laten stoppen in Woudenberg. Discotheek Starlight zal wel individueel taxivervoer aanbieden gedurende deze periode. De jongeren worden dan thuis opgehaald en teruggebracht. Ook is de verwachting dat er meer gebruik zal worden gemaakt van eigen vervoer. Na de proefperiode zal er worden bezien of de maatregel het gewenste resultaat oplevert.
Provincie:
Tag(s):