maandag, 21. mei 2007 - 9:16

Succesvol biologisch diner in tent op Starteiland in Sneek

Sneek

Het rondreizende restaurant De Aandacht is zaterdagavond zijn biologische tournee door Nederland gestart. Het Starteiland Snekermeer in Sneek vormde het zonnige decor. Op een weids veld omgeven door water genoten 100 gasten van een 4-gangen topdiner dat voor 100% uit biologische producten wordt bereid door een eersteklas keukenploeg. Topkok en gastheer Eric van Veluwen gaf bij elk gerecht een enthousiaste toelichting.

Restaurant de Aandacht, een initiatief van Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw voor de promotie van biologische voeding (Ministerie van Landbouw), gaat vanaf dit weekend op tournee in Nederland. De Aandacht is een unieke culinaire belevenis. Het is niet zomaar een restaurant. Het heeft geen muren en geen vaste standplaats en er wordt 100% biologisch gekookt. De topkoks Cas Spijkers, Ben van Beurten, Caspar Bürgi en Eric van Veluwen hebben speciaal voor De Aandacht een culinair arrangement samengesteld met uitsluitend de beste biologische producten. Hiermee laten zij hun gasten ervaren dat deze producten het ultieme basismateriaal zijn voor lekker eten.

Nieuw bio-initiatief in noordelijk Nederland. Geïnspireerd op het initiatief van restaurant de Aandacht, organiseert Sjoerd de Hoop, bioboer in Friesland, deze zomer een aantal biologische culinaire evenementen in diverse noordelijke steden. Hieraan nemen diverse winkeliers en restauranthouders uit de verschillende steden deel. Zo is er op 16 juni van 10 uur tot 17 uur een biologisch terras in Dokkum en wordt er biologisch gedineerd in Groningen op 18 juni, in Winschoten op 19 juni, op 25 juni in Emmen en op 29 juni in Harlingen.
Provincie:
Tag(s):