vrijdag, 2. maart 2007 - 14:14

Susterense jongeren gearresteerd wegens ripdeals

Echt-Susteren

De politie heeft de afgelopen weken zeven verdachten aangehouden uit een jeugdgroep in Susteren, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij meerdere ripdeals. De zeven verdachten variëren in leeftijd van 17 tot 27 jaar, zo meldt de politie Limburg-Noord vandaag. De ripdeals gingen gepaard met veel geweld en er werd enkele keren gedreigd met een pistool.

Het onderzoek kwam op gang na een geval van diefstal met geweld op 13 oktober 2006. Toen werd een 17-jarige jongen op het Ursulinenplein overvallen door drie mannen. Hij werd daarbij met een breekijzer op zijn hoofd geslagen en met een pistool bedreigd. Het slachtoffer liep meerdere kneuzingen en verwondingen op. Na onderzoek kon de politie eind januari 2007 drie mannen in deze zaak aanhouden. Daarnaast zijn er eind januari nog eens drie verdachten uit Susteren aangehouden op verdenking van diefstal met geweld.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat deze zaken alle in verband staan met drugsgebruik en drugshandel. Niet van alle zaken is onmiddellijk bij de politie aangifte gedaan. Soms werd er eerst een ander verhaal verteld, omdat de slachtoffers niet wilden vertellen dat het om een ripdeal ging waarbij dus drugs werd buitgemaakt.

Van de zeven aangehouden verdachten zitten er nog twee in voorlopige hechtenis in verband met deze zaken, en nog drie zitten vast in verband met andere zaken.

De zeven verdachten maken deel uit van een groep van zo’n 60 jongeren uit Susteren en omstreken. Leden van deze groep maken zich schuldig aan diverse strafbare feiten, waarin het gebruik van drugs een grote rol speelt. De politie heeft inmiddels goed zicht op deze jeugdgroep. Samen met justitie, gemeente en maatschappelijke instellingen doet ze er alles aan om de neerwaartse spiraal waarin deze jongeren zich bevinden, te doorbreken.
Provincie:
Tag(s):