zaterdag, 29. december 2007 - 14:59

Sylvesterboulevard met sabel geopend

Valkenburg

Van 29 december tot en met 2 januari wordt in de Valkenburgse Gemeentegrot voor de tweede keer de Sylvester Boulevard gehouden. Ook nu weer worden er volop stijlvolle producten, zoals kunst, luxueuze gebruiksvoorwerpen en culinaire producten onder de aandacht gebracht.

De Sylvester Boulevard werd zaterdag 29 december geopend door het sabreren van een fles champagne. Dit is het openen van een fles champagne met een sabel. Hierbij waren onder andere minister Maria van der Hoeven, burgemeester Eurlings van Valkenburg en delegaties van het gemeentebestuur uit Napels aanwezig.

Tot slot van het officiele gedeelte heeft de kunstenaar Ferrigno een kerstkribbe geschonken aan de Gemeente Valkenburg. De opbrengst van deze kribbe is bestemd voor bestrijding van kanker.

Kunst

Op het gebied van de kunst is de organisatie er dit jaar weer in geslaagd de kunstenaars van de kunst- en ambachtsmarkt Via S. Gregorio Armeno in Napels te contracteren om hun kunsten en producten uit te dragen tijdens deze Sylvester Boulevard. Vorig jaar fungeerden deze Italiaanse kunstenaars als de grote blikvangers van het evenement. En uiteraard zijn ook de regionale kunstenaars, zoals bronsgieters, schilders en mergelbewerkers weer aanwezig.

Gastronomie

Op het gebied van de gastronomie heeft de Sylvester Boulevard dit jaar heel wat te bieden.Naast diverse Euregionale streekproducenten van (geiten)kazen, stroop, wijn, biologisch brood en bloedworst heeft de organisatie ook contact gelegd met het samenwerkingsverband Miti di Napoli.

Naast de Napolitaanse kunst kan de bezoeker daardoor dit jaar ook kennis maken de authentieke smaken uit het oude Italië: vlees, kaas, groente en fruit en patisserie. Allemaal op traditionele wijze geteeld en bereid. Bij de meeste stands hoeft het water u niet uit de mond te lopen. De bezoekers worden vriendelijk uitgenodigd om al die lekkernijen te proeven!

Lifestyle

Genieten van de goede dingen des levens begint uiteraard in de eigen omgeving. Van je huis een thuis maken met mooie spullen, stijlvolle kleding, lekker ruiken en jezelf versieren met mooie sieraden. De Sylvester Boulevard speelt daar uiteraard op in met diverse stands.

Workshops

Tijdens dit stijlvolle evenement worden ook inspirerende en boeiende workshops koken en kunst aangeboden. Deze worden iedere beursdag van 14.00 tot 16.00 uur verzorgd door de Napolitaanse kunstenaars Ferrigno en Scuotto en door de Italiaanse topkok Antonietta Rossi.

Bij de kunstenaars mogen de deelnemers eigenhandig een terra cotta kerstbeeldje boetseren, volgens de traditionele Napolitaanse methode waarmee Ferrigno en Scuotto wereldberoemd geworden zijn.
Topkok Antonietta Rossi gaat met de deelnemers een typisch Italiaans voorgerechtje bereiden: ‘Frittelini dolci e salate’ oftewel zoete en gezoute beignets. Tijdens deze kookworkshop wordt een glas Italiaanse wijn geschonken, die ook op de Sylvester Boulevard wordt aangeboden door de wijnkelders van Grotta del Sole.
Provincie:
Tag(s):