donderdag, 15. februari 2007 - 8:26

Tijdelijke locatie supermarkten Zuidhorn

Zuidhorn

De gemeente Zuidhorn is begonnen met het bouwrijp maken van het terrein naast het gemeentehuis dat in de loop van dit jaar plaats moet bieden aan de tijdelijke onderkomens van Super de Boer en de Aldi. De beide supermarkten moeten tijdelijk wijken om ruimte te maken voor de bouwwerkzaamheden op de Dorpsvenne in het kader van het Komplan. Als op termijn, naar verwachting eind 2008, begin 2009, Overtuinen aan de beurt is, zal ook Albert Heijn gebruik kunnen maken van het tijdelijke onderkomen naast het gemeentehuis.

De tijdelijke locatie van de supermarkten is straks met de auto bereikbaar via de nieuwe rotonde bij het gemeentehuis en de Friesestraatweg. Het terrein krijgt een eigen entree vanaf de Friesestraatweg. Fietsers uit de richting De Gast kunnen gebruikmaken van het fietspad langs het spoor en zo langs de achterkant van het gemeentehuis de supermarkten bereiken.

De gemeente is nu bezig om het terrein geschikt te maken voor de bouw van de tijdelijke supermarkten en legt de tijdelijke parkeervoorziening met ruim 100 parkeerplaatsen en de benodigde ondergrondse infrastructuur aan.
Provincie:
Tag(s):