zondag, 25. februari 2007 - 15:12

Topvolleybal verdwijnt uit Weert

Weert

Een kleine theoretisch kans hadden de dames van volleybalclub VC Weert nog om zaterdagavond niet definitief te degraderen uit het eredivisie volleybal. Zaterdagavond werd nog wel in een thuisduel een klinkende 3-0 overwinning behaald op het team van Stamsovoco uit Soest, maar de achtste plek in de competitie was toch verkeken. Deze plek gaf nog recht op het spelen van een promotie degradatieduel. Weert behaalde de 9e plaats in de competitie.

De jonge ploeg van coach Jan Meertens zal volgend jaar weer proberen terug te keren naar het topvolleybal en komt uit in de BLeague. Meertens heeft eerder tegenover de media laten weten als coach te willen stoppen. Een probleem om het topvolleybal in Weert in stand te houden is het gebrek aan geldschieters. Wel heeft de coach afgelopen week gemeld dat hij zich misschien bedenkt als een groot deel van de jonge speelster besluit in Weert te willen blijven.

Met een club als VC weert verliest het volleybal een kweekvijver aan jonge talenten. Sommigen kwamen in het Nederlands team terecht. VC Weert werd in 2000 landskampioen en won toen ook de nationale beker.
Provincie:
Tag(s):