donderdag, 19. april 2007 - 9:52

Treinverkeer Blerick - Nijmegen 9 dagen gestremd

Blerick

Van zaterdag 28 april tot en met zondag 6 mei is er geen treinverkeer tussen Blerick en Nijmegen en vice versa. ProRail voert tijdens een negendaagse buitendienststelling werkzaamheden uit voor spoorvernieuwing. Er is gekozen voor de meivakantie om de overlast voor reizigers zoveel mogelijk te beperken. Ongeveer 60% van de reizigers van de Maaslijn bestaat uit scholieren en studenten. Veolia, de vervoerder op de Maaslijn, zorgt voor vervangend busvervoer.

De werkzaamheden aan de Noordelijke Maaslijn zijn omvangrijk. Er wordt twaalf kilometer spoor vernieuwd. Bij 1100 meter hiervan worden alleen de dwarsliggers vervangen, omdat de spoorstaven en de ballast hier nog goed zijn. Verder worden vijf wissels en vier overwegen vervangen. Ook worden diverse wissels en achterliggende sporen gesaneerd. Dit betekent in de praktijk 18.500 dwarsliggers vervangen, 74.000 kraagschroeven vastdraaien en 40.000 ton steenslag (grind) lossen en verwerken. Hiervoor worden gespecialiseerde werktreinen van honderden meters lang gebruikt. Omwonenden van het spoor zijn per brief geïnformeerd. Zij kunnen hinder ondervinden door het gebruik van zware machines tijdens de werkzaamheden.

Alle grootschalig onderhoud voor 2005-2008 voor de Maaslijn wordt geclusterd uitgevoerd in 2006 en 2007. Uitgangspunt hierbij is het zoveel mogelijk combineren van werkzaamheden en technieken. In 2006 werden 20 kilometer spoor en veertien overwegen vernieuwd.
Provincie:
Tag(s):