maandag, 5. maart 2007 - 17:55

Trinko Keen wint voor de 6e maal NK Tafeltennis

Door een 4-2 overwinning op zijn eeuwige rivaal Danny Heister heeft Trinko Keen voor de 6e maal de nationale titel bij de heren veroverd. Het was de 14e keer dat Keen en Heister tegenover elkaar stonden in de finale van het nationaal kampioenschap en zoals zo vaak was de strijd spannend. Heister kwam uitstekend uit de startblokken en nam snel een 2-0 voorsprong. Keen kwam daarna echter op gang en trok de volgende twee games naar zich toe.

De vijfde game bleek cruciaal. Heister nam een 10-6 voorsprong, maar zag die als sneeuw voor de zon verdwijnen. Keen maakte met een net/randbal gelijk en won de game met 14-12. Ook de zesde game verliep grillig. Keen liep eerst uit naar 5-1, maar Heister kwam terug en nam zelfs een 9-7 voorsprong. De vier volgende punten gingen echter naar Keen.
De winst van Keen betekent ook dat Bettine Vriesekoop met 30 kampioenschappen nog minimaal een jaar het record aantal nationale titels blijft houden. Danny Heister is blijven steken op 29.


DAMES ENKEL :
Li Jiao heeft bij de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven voor de derde keer op rij de titel in het dames enkelspel gewonnen. De finale was een herhaling van 2006, want ook nu was Li Jie de tegenstander. En net als in 2006 was de nummer 1 van Nederland en nummer 19 van de wereld vanaf het eerste punt duidelijk de betere speelster. Verdedigende speltypes hebben voor Li Jiao nauwelijks geheimen en wat de Helderse van Chinese origine ook probeerde, Li Jiao behield het initiatief. Zelfs een voorsprong van 9-6 in de vierde game bleek onvoldoende. Li Jiao schakelde simpelweg een tandje bij en won met 14-12.Dubbel titels:
De nationale titels in het heren- en dames dubbel zijn niet van eigenaar veranderd. Bij de dames behielden Li Jie en Elena Timina de titel die zij vorig jaar voor het eerst behaalden. Het ook internationaal zeer succesvolle dubbel was in de finale sterker dan het Limburgse koppel Linda Creemers en Carla Nouwen. Creemers en Nouwen wonnen wel de tweede game, maar daarna kwamen Li Jie en Timina niet meer in problemen. Met 3-1 behielden zij de titel.

Het heren dubbel werd voor de derde maal op rij een prooi voor Danny Heister en Barry Wijers. De titelhouders rekenden in 3 games af met het verrassend tot de finale doorgedrongen koppel Gerard Bakker/Edgar Malchasian.

Met deze titel bracht Danny Heister zijn totaal aan nationale titels op 29. Hij is nu nog één titel verwijderd van het record van Bettine Vriesekoop.
Categorie:
Tag(s):