dinsdag, 20. februari 2007 - 10:53

Uitgeprocedeerde asielzoeker tracht zichzelf in brand te steken

Winterswijk

Een 21-jarige uit Sierra Leone afkomstige uitgeprocedeerde asielzoeker heeft maandagochtend voor de nodige consternatie gezorgd toen hij zich in het pand van vluchtelingenwerk in brand trachtte te steken. Voor zijn daad kon hij door personeelsleden en een andere asielzoeker worden overmeesterd.

Het incident deed zich maandagmorgen omstreeks 10.00 uur voor in het pand van vluchtelingenwerk Oost-Gelderland aan de Winterswijkse Haitsma Mulierweg. De man was als uitgeprocedeerde asielzoeker via het uitzetcentrum in Ter Apel in de gelegenheid gesteld om Nederland zelfstandig te verlaten.

Hij meldde zich vanmorgen bij vluchtelingenwerk in Winterswijk en kreeg hier uitleg over de gevolgde procedure. Ook kreeg hij een aanbod over vrijwillige terugkeer via de Internationale Organisatie Migratie. Toen hij kennelijk inzag dat hij niet nogmaals een verblijfsvergunning kon krijgen, overgoot hij zich met benzine en dreigde zichzelf aan te steken.

De vrouwelijke personeelsleden en een andere asielzoeker zagen kans de man te overmees-teren, waarna de gewaarschuwde politie de man overnam. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

De personeelsleden van vluchtelingenwerk krijgen
Provincie:
Tag(s):