maandag, 12. maart 2007 - 22:25

Utrechtse wijk lijkt weer rustig

Utrecht

In Utrecht zijn maandagavond in de wijk Ondiep ernstige rellen ontstaan naar aanleiding van een schietincident waarbij zondagavond een agent een man neerschoot. Aan de Plantage is een pand van bureau Halt in brand gestoken. Voorheen was hier een politiebureau gehuisvest.

Omstreeks 22.30 uur werd door een groep van ongeveer 200 'relschoppers' stenen naar de mobiele eenheid gegooid.
Van een brandweervoertuig, dat ter plaatse kwam om een van de branden te blussen, sneuvelde de voorruit toen onbekenden de auto met bakstenen bekogelden. Ook een geparkeerd voertuig in de wijk moest het ontgelden, deze werd in de brand gestoken en brandde uit. Op verschillende plaatsen in de wijk zijn ruiten gesneuveld en gooiden omstanders met stenen. Op de Boerhaavelaan zijn auto's vernield. Er zijn twee arrestaties vericht en raakte een agent lichtgewond.

Een voorlichter van de politie liet weten dat veel wijkbewoners op straat waren en dat sfeer erg onrustig was.

Rond 23.00 uur reageerde burgemeester Brouwer-Korf richting de regionale media. Mvr. Brouwer zij de emoties te begrijpen rondom het overlijden van de buurtbewoner, na het schietincident van zondagavond maar zij betreurt de ongeregeldheden.

De burgemeester benadrukt dat de inzet van de politie er maandagavond vooral op gericht was de bewoners van de wijk te beschermen en ongeregeldheden zo snel mogelijk de kop in te drukken om de rust in de wijk te bewaren en escalatie te voorkomen.

De inzet van de politie en gemeente blijft erop gericht om contact te leggen met bewoners. Er wordt een buurtbijeenkomst voorbereid. Daarnaast bereidt de politie zich voor op het voorkomen van mogelijk nieuwe ongeregeldheden.
Provincie:
Tag(s):