woensdag, 16. mei 2007 - 11:11

Vier verdachten aangehouden brand Tesselschadestraat

Leeuwarden

Afgelopen maandag zijn vier verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting op 18 april van een leegstand pand aan de Tesselschadestraat. Uit politieonderzoek is gebleken dat drie verdachten uit Leeuwarden van 16, 18 en 19 jaar betrokken zijn geweest bij deze brandstichting.

Deze drie verdachten hebben bekend betrokken te zijn geweest bij de brandstichting waarbij het vuur moedwillig is aangestoken. De vierde verdachte, een 16-jarige Leeuwarder, was wel op de hoogte van de brandstichting maar is onschuldig. Hij heeft een verklaring afgelegd en is direct daarna weer vrijgelaten. De twee meerderjarigen zijn ingesloten en worden vandaag, woensdag, voorgeleid voor de rechter-commissaris. De minderjarige verdachte van 16 jaar is dinsdag na verhoor vrijgelaten.

Twee van de drie verdachten waren zich ervan bewust dat er asbest in het leegstaande pand aanwezig was. De politie kwam de verdachten door getuigenverklaringen, een tip en politieonderzoek op het spoor. In overleg met de officier van justitie worden vervolgstappen genomen.
Provincie:
Tag(s):