maandag, 2. april 2007 - 12:20

Vijf rijbewijzen ingevorderd in een halve dag

Friesland

De politie heeft zondag van twee motorrijders en drie automobilisten het rijbewijs ingevorderd na een forse snelheidsovertreding. Zo werd zondagmiddag een 34-jarige motorrijder uit Dokkum aangehouden op de Easterboarn in Aldeboarn. Hij passeerde de controle met 134 kilometer per uur, terwijl 80 kilometer is toegestaan.

Een 45-jarige motorrijder uit Haule passeerde zondagmiddag op de Oosterwoldseweg nabij Haule een controle. Hij reed 131 kilometer per uur. Op de Oosterwoldseweg is 80 kilometer per uur toegestaan.

Diezelfde middag werd op de Lauwersmeerweg nabij Oudwoude een 23-jarige automobilist uit Buitenpost aangehouden voor het rijden met 143 kilometer per uur over een 80-kilometer weg. Een 56-jarige automobilist uit Nijemirdum werd s'avonds op de Plattedijk in Lemmer gepakt voor 51 km/ per uur te snel. Hij reed 111 kilometer per uur, terwijl 60 kilometer per uur is toegestaan.

Tenslotte werd nog een 19-jarige automobilist uit Balk aangehouden op de Suderseewei in Balk. Hij passeerde de controle met 134 kilometer per uur. Op de Suderseewei is een snelheid van 80 kilometer per uur toegestaan. Van alle vijf bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd en werd er proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):