donderdag, 7. juni 2007 - 8:50

Vijftien jaar cel voor 'kofferbakmoord'

Rotterdam

De rechtbank in Rotterdam heeft woensdag drie mensen, een 38-jarige vrouw, haar 19-jarige zoon en een 20-jarige vriend, veroordeeld tot celstraffen van 15 en 12 jaar wegens de moord op de verloofde van de vrouw. De dode man werd begin juni ontdekt in de kofferbak van zijn eigen auto, op de bodem van de Rijnhaven, tijdens een oefening van de brandweer.

De hoogste straf was voor de vrouw. Zij werd weliswaar vrijgesproken van de beschuldiging van het wegmaken van een lijk, maar de rechtbank vonniste conform de eis vanwege de ernst van het feit. De twee jongemannen kregen een iets lagere straf dan de eis van 15 jaar vanwege hun leeftijd.

Het slachtoffer, een 39-jarige Albanese man, werd door de twee jongens doodgeschoten in de nacht van 12 op 13 mei 2006. De rechtbank achtte moord en medeplegen van moord bewezen omdat aan de dodelijke schietpartij meerdere besprekingen zijn vooraf gegaan. Op de dag van de moord was vantevoren besproken dat het zou gaan gebeuren, zo bleek uit meerdere verklaringen van één van de verdachten.
Provincie:
Tag(s):