donderdag, 27. december 2007 - 13:02

Wakker Dier boekt opnieuw succes in de strijd tegen legbattterij eieren.

Amsterdam

Stichting Wakker Dier maakte een dag na de kerst, 27 december bekend dat grote bedrijven als Mars BV, Bakker Bart en de grootste stroopwafelbakker ter wereld ‘van der Breggen’ hebben aangegeven volledig over te gaan schakelen op scharreleieren. Wakker Dier is naast de successen in de biggencastratie-campagne zeer blij met dit succes in de strijd tegen de legbatterij.

Snoeprepen als Marsen, Milky Ways en Snickers zijn in Nederland al met scharrelei gemaakt. De Bakker Bart winkels zijn vanaf komend voorjaar ook no-go area voor het legbatterij-ei. Van der Breggen – de grootste stroopwafelproducent ter wereld - bakt vanaf dit voorjaar uitsluitend scharrelstroopwafels en scharrel-zoenen (voorheen negerzoenen).

Eerder gaven al Verkade, Bolletje, Aviateur (banket), McDonald’s, Remia, Ikea ontbijt en Stay Okay (hostels) aan om te schakelen over het meer diervriendelijke scharrel ei. Koekenbakker Lu en salademaker Johma zijn deels omgeschakeld maar willen ook nog legbatterij-eieren blijven gebruiken.

Wakker Dier is blij met de nieuwe successen. Hieruit blijkt eens temeer dat minister Verburg een middeleeuws beleid voert door een kamermeerderheid te negeren die heeft gevraagd om een totaal legbatterijverbod. Op 28 januari zal de kamer hierover met Verburg debatteren.
Provincie:
Tag(s):