woensdag, 14. februari 2007 - 10:52

Warme truiendag

Renkum

Wethouder Dirk van Uitert bezoekt vrijdagmiddag 16 februari 2007 gekleed in een warme trui de Beatrixschool in Wolfheze en de Airborneschool in Renkum. Leerlingen van de basis-schoolgroepen 7 en 8 is gevraagd om mee te doen aan de landelijke Warme truiendag. Op deze dag komen zij in een warme trui naar school en staat de verwarming van hun lokaal enkele graden lager dan normaal.

Het klimaat staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De gemeente Renkum vindt het belangrijk dat ook jongeren nadenken over het klimaat en dat zij bewuste keuzes maken; nu en in de toekomst. Het onderwijs speelt een belangrijke rol in het bewust maken van jon-geren. Daarom hebben de Nationale Klimaatcampagne HIER, Schooltv en Ali B de handen ineen geslagen en bieden kosteloos de Nationale Klimaatles aan.

Het weekjournaal van Schooltv op Z@PP staat vrijdag 16 februari, 11.00 uur, geheel in het teken van het klimaat. In het programma zoekt presentator Jurre Bosman uit waarom het klimaat verandert, vertelt Ali B over de zorgen die hij heeft over het klimaat en nemen twee leerlingen het tegen elkaar op in een speciale klimaatquiz! Kijk voor meer informatie op www.schooltv.nl/weekjournaal.

Leerlingen maken kans een optreden van Ali B op hun school te winnen door een originele foto van de klas in warme kleren te uploaden naar
http://www.hier.nu
Provincie:
Tag(s):