donderdag, 15. maart 2007 - 19:27

Wijk Ondiep weer op slot na stille tocht

Utrecht

In de Utrechtse wijk Ondiep is donderdagavond een stille tocht gehouden ter nagedachtenis van de door een agent doodgeschoten Rinie Mulder. De stille tocht begon om 19.00 uur vanaf de Tomaatstraat (bij het dartcentrum) en trok langs het huis waar hij zou gaan wonen.

De stoet eindigde op de plek waar Mulder is neergeschoten. Er liepen zo’n tweeduizend mensen mee met de stille tocht. Burgemeester Brouwer liep niet mee. Brouwer was wel voor aanvang van de tocht aanwezig in het dartcentrum om de familie sterkte te wensen tijdens de tocht. Haar collega’s, de loco-burgemeester en de wethouder die verantwoordelijk is voor het beleid in Ondiep, liepen wel mee in de tocht. De ordedienst van de organisatie en de politie hoefden nauwelijks in actie te komen. De organisatie droeg één persoon over aan de politie omdat deze een blikje bier naar de stoet gooide. Na afloop van de tocht werd een tweede aanhouding verricht voor bedreiging.

Na de tocht ging de wijk onmiddellijk weer op slot en is het samenscholingsverbod weer van kracht. Boetes voor overtreders zijn inmiddels verhoogd van 300 naar 400 euro. Ook zullen, net als in voorgaande dagen, de hekken weer om wijk worden geplaatst.

De organisatoren hadden een eigen ordedienst. Zij moesten voorkomen dat er opnieuw ongeregeldheden zouden uitbreken. De politie was tijdens de herdenking ook aanwezig, maar bleef op de achtergrond.
Provincie:
Tag(s):