dinsdag, 27. februari 2007 - 8:45

Winterland Maastricht een weekje korter

Maastricht

De negende editie van Winterland Maastricht duurt 5 weken in plaats van de gebruikelijke 6 weken in de afgelopen jaren. Van 1 december 2007 tot en met 6 januari 2008 zal het Vrijthof in Maastricht weer worden omgetoverd in een winterlandschap.De tijdsduur van Winterland Maastricht is bepaald in het convenant dat de organisatie heeft met de gemeente Maastricht .

Hierin is bepaald dat de komende 3 edities slechts 5 weken duren. Winterland start op de zaterdag voor de 1e zondag van de advent en eindigt op de laatste zondag van de kerstvakantie.

De kerstmarkt bleek tijdens de afgelopen edities een grote extra trekker. Daarom wordt die de komende editie nog uitgebreider en merendeels overdekt. Ook is de organisatie nu al op zoek naar nog meer deelnemers die ter plaatse hun producten vervaardigen. Hiermee wordt de kerstmarkt nog aantrekkelijker om te bezoeken. De grote schaatsbaan, cafe Winterland, de Grand Carrousel en het reuzenrad blijven belangrijke ingrediënten van Winterland.

Nieuw dit jaar zal het Huis van de Kerstman zijn. Exacte details zijn nog niet bekend maar de plannen die er nu liggen beloven in ieder geval een attractie van formaat naar Maastricht te halen waar veel extra bezoekers mee zullen worden gegenereerd.

Winterland Maastricht is, na zeven jaar, niet meer weg te denken uit Maastricht. Het evenement is in de drukke decembermaand goed voor bijna 1,3 miljoen bezoekers aan Maastricht en stond afgelopen jaar in de top 10 van grootste Nederlandse pubieksevenementen.
Provincie:
Tag(s):